Monday, March 5, 2012

9 bulan = 36 minggu :)

Alhamdulillah..ari ni sudah 9bulan @ 36 minggu..td bc kat babycenter, cukup hujung minggu ni baby dh bleh deliver bila2 masa sj..kejap je ms berlalu, ms yg ditunggu2 akan tiba xlama lg..debaran toksah ckp la, sepnjg ms duk teringat dan pkir cm ne la nk deliver baby ni..cam ne nk teran?cm ne agaknye saket contraction tu..fuh!!kuatkan semangat pls...:)

36weeks pregnancy(sumber dr babycenter)

kedudukan baby alhamdulillah dh berada ditempatnye..rabu ni ade checkup untuk 36weeks..harap2 baby duk situ je yer smpi deliver..ofcoz la ktorg laki bini ni dh xsaba sgt nk jumpe baby..almaklum la lama menunggu cinta hati sorg ni. tp kami tetap bersyukur, lambat ke cepat tu sume ketentuan Allah swt. Kita sebagai hambaNya kena terima dan redha..InsyaAllah..

tgk la ticker tu..xsampai 30hari je lagi..dupdapdupdap

ouh, lagi 2 hari adalah ulang tahun perkahwinan kami yg ke 4..alhamdulillah, syukur sgt, sekejap je rs dh 4thn kawen..smpi hubby pun tanye blk, dh 4 thn erk kt kawen?hihihi..sy dh xsaba nk hadiahkan baby dlm perut ni kat hubby..mudah2an hadiah ni akan memberikan makna yg sgt terindah..InsyaAllah..:)

ok la, nti jumpe lagi..tuk momy n momy to be, jgn lupe expo jumaat smpi ahad ni kt mid valley..klu jumpe tu sile la tegur..sebb sy ni seorg yg pemalu..auww..hihihi

p/s : xsaba nk cuti rabu ni..checkup 36weeks dan dating sempena 4th anniversary ktorg..:)

3 comments:

aTy _faRed~ said...

hadiah anniversary terbaik...:)

Mrs.Farhana said...

aty : a'ah..insyaAllah..semoga hadiah yg 1 ini membawa sinar kebahagiaan bt kami..:)

lovely dots said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails