Thursday, March 1, 2012

5 weeks to go..♥

dup dap dup dap..berdebarnye rs..xsmpi sebulan je lg nk menanti kelahiran si kecil dlm perut muncit sy ni.hihi..alhamdulillah, mggu ni dh 35 minggu..lg 5 minggu je..fuh!sabar la wahai hati..:)

me @ 33 weeks

comel x mak buyong atas tu?hihi..ntah nape suke sgt tgk pic ni..mungkin sebb perut tu besar sgt kot..tp rasenye skrg tmbh besar ckit. insyaAllah next week akan checkup untuk 36weeks atau 9 bulan..fuh!!kejap je rs dh smpi tahap ni..nanti mesti rindu waktu2 mengandung..:)

Baby movement pun ok, sgt aktif lagi2 klu kena himpit ngan mak die yg besar ni..haha..baby suke sgt show off kaki lutut..tau2 je tgk perut dh senget benget die kejakan..hubby lak ckp dh mcm mesin urut die duk dlm tu..yang pasti, sy akan rindukan waktu tu..baby lum kuar dh tau akan rindu..skrg mmg suke sgt klu baby gerak2 sebb klu leh xnk lupekan cm ne rs perut kena serang dr dalam..haha

sebenarnye byk sgt nk story psl baby, tp tuh la kekangan keja bt kn xsempat nk update blog..tp sy sempat jln2 kt blog korg sume tau.cume xdpt nk tinggal jejak jer..insyaAllah klu sempat sok luse sy update lg.

Alhamdulillah, ari ini sahabat sy ms belajar dulu selamat melahirkan anak ke2 die..baby gurl, xsaba nk g lawat baby n mama die..kebetulan due date kami beza sebulan..jd, tinggal sebulan je la lagi tuk sy bersalin..makin berdebar plak..tahniah my dear fisha..:)

lalink fisha wif lil gurl :D

nti kt sambung lagi story keh...bye2..:)

3 comments:

Ainul said...

good luck farhana. time2 mcm ni byk2 la berjalan bg mudah bersalin nanti.pastu suruh la husband buat air selusuh.hari2 sapu kt perut.jgn minum lg.oh ya, kalau masih mencari set berpantang blh la singgah sini.kakak saya mmg guna ni sejak bersalin anak ke3.mmg berbeza dgn no 1 & 2.
https://www.facebook.com/pages/Healthy-Moms2b/331173446919792

Mrs.Farhana said...

thanks mydear Ainul..kt hati mmg nk jln je memanjang..tp ikut kemampuan jer..hihihi..mmg every weken p jln2 kt shopping mall tuk exercise..:)

thanks for the info..

yatt said...

comel perut :)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails