Tuesday, January 3, 2012

Hye 2012!

As salam & hye semua,

Selamat Tahun Baru 2012..ari ni dh 3hari di thn baru kan, sekejap je rs dh 3 hari ni..rs lemau sgt nk bekerja hari ni setelah bercuti 3hari*alasan malas nk bekerjakan*tp dh berazam thn ni xmo ponteng2 keja dah..hihihi..so, doakan azam sy ini tercapai hingga ke akhir thn serta tahun2 seterusnya.Aminn...

di hari terakhir tahun 2011, kami ke Ampang tuk bt scan 4D.check cni~FB 3D 4D scan Malaysia..seronok sgt dpt tgk muke baby walaupun dlm 4d je..time baby senyum tu bt jantung hati kami luluh sgt..hye la syg, xsabanye nk tgk kamu in real life..nti pas bersalin sure rindu baby dlm perut tendang2..skrg ni baby sgt la aktif..lagi2 klu sy cucuk2 perut, lagi aktif die tendang..pasti sy akan rindukn saat2 itu.*nak nanges lak*.:D

4d scan by Miss Jezzlyn @ 31.12.2011

ok, bile dh seronok2 tgk muke baby kan, br teringat yg my due date xsampai 100hari lg..tetiba rs gementar plak..sekejap je ms berlalu..siap menitis air mata dan ckp dlm hati "bile la dpt rase lg cm ni?" sambil2 usap perut sendiri..jd dr sekarang mmg kena prepare fizikal & mental tuk hadapi saat2 bersalin tu..mudah2an sume berjln lancar..bagi sy xkisah normal @ ceaser delivery, yg penting me & baby selamat, sehat..tp harus la dlm hati ni berdoa byk2 tuk deliver secara normal..InsyaAllah..doakan sy ye kawan2..:D

sebagai penutup thn 2011, biras sy telah selamat melahirkan anak perempuan yg sgt la tomel..xsempat nk new year, baby dh lahir..xpe janji selamat sume..klu x, sure sebaya anak ktorg..baby girl ni adalah cucu pertama keluarga mertua..pic yg ni je ade, tu pun duk dlm pangkuan sy sbb baby xmo tido klu letak kt tmpt tido die..masak la ummi kamu nti yer baby...
Baby Girl : 3.4 kg : 31.12.2011 : 8.45pm

tuh je kot tuk permulaan tahun baru ini..nti kt story mory pasal baby lak..seronok lak asek cite pasal baby jer.tp dlm hati sudah berdebar2..:D

10 comments:

iizla said...

sy pon dulu scan 3d/4d ngan Jezzlyn..

aTy _faRed~ said...

saye tak sabar2 nak scan 4D...:)

Mrs.Farhana said...

iizla : best kn kt jezz tu..baby i sgt la mesra ngan jezz..even dgn hubby pun baby xnk gurau..tp ngan jezz elok jer die gerak2..:)

Mrs.Farhana said...

aty : ikut hati cm nk g 4d every week..dh leh g bt aty..jgn lupe share pic yer..:)

Shasha Azmar said...

kalo nak tempah bedung bayi singgah la blog CK ye..corak comel2 lagi..singgah ye.. :-)

yatt said...

ala comei jer.. tak sabar lak rasa nak scan :)

CikNaa said...

wah! cute la beby farhana.. lena je dia tido.. hihi. btw, buat kt mane ea? mahal x scan 4D ni? hehe.

Mrs.Farhana said...

Shasha Azmar : mekasih yer dear..nti sy singgah2 blog awak..:)

Mrs.Farhana said...

yatt : mekasih..confirm baby yatt pun comel jugak!!hihihi..cepat2 scan..nti sure hati berbunga2 :)

Mrs.Farhana said...

CikNaa : tuh la pasal, siap bt uri tu bantal peluk die..hihihi...scan kt ampang..RM100 tuk 3d4d. ciknaa tgk kt link FB tu..sms je trus kt Miss Jezz tu..sgt friendly..:)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails