Thursday, September 18, 2014

Salam uols ^_^

Assalamualaikum,

dh nak dekat sethn kot tak blogging. tapi masih sempat jenguk2 blog korang tau. ni pun ade yg wasap tanye nape tak update blog. maaf kan tuan tanah kedaung ni. bz bebenor sebenarnya. nanti la kt story mory okeh.

cerita apa yg nak dimulakan dulu? ok, let start with my family. Kami masih ber3, InsyaAllah akan ber4 tak lama lagi. iya2, Alhamdulillah sekarang tgh pregnant anak ke2. so excited. byk nak story psl 2nd pregnancy ni. tapi mesti la kena story dl pasal anak bujang i tu kan. Qaid Darwisy dah 2tahun 5bulan. Birthday party dia pun ade gak nk story. tapi tgk la tahap kerajinan mummy dia ni cam ne. so far, Awisy dh makin lasak. kadang dia hentam je mummy die yg perut muncit ni. cuma smpi skarg masih tak pandai cakap tapi paham apa kt cakap. Awisy pandai sebut perkataan faberet dia je like car, bus. korang ade suggestion tak nk refer mane2 doc or therapist for kids area KL? klu ade drop comment okeh. TQ.

next, my 2nd pregnancy punya story. this week dah 26weeks. sepanjang pregnancy ni dh lost 8kg masa awal2 ari tu, n now dh naik almost 6kg.. hamek ko. ubat sgt klu dh ade selera kan. lagi2 lepas raya hari tu, makan aje la kejanya mak buyung ni. berat naik 6kg dlm masa 5minggu. mase timbang kt klinik aritu terkejut sgt, patut la byk bj kurung dh sendat tak leh nk pakai.*nanges*pregnant kali ni mabuk2 teruk pun duk kt rumah. 3bulan kat rumah, dh jadi cm mak lampir kot..wakakaka..sgt tak terurus, klu leh nk duk dlm toilet je. sampai Awisy pun duk ajuk mummy muntah -____-

nanti aku buat entry khas utk pregnancy ni. next, career. kemain kan career bagai. fyi, bulan april ari tu contract keja aku tak disambung. biasa la keja kontrak kan. lagipun mmg nk benti coz tak tahan la dgn mak kepoh kat opis tu. selama keja kat situ 7thn, ni la rasanya mak kepoh plg kepoh penah aku jumpe. ok, takmo story lelebih almaklum la tgh pregnant ni kena jaga kata kan. then 3bulan kat rumah jaga & membesarkan Awisy*mmg bulat Awisy time ni* plus mabuk kemaruk sickness lagi. so mmg kat rumah je la. sampai nak kuar rumah pun taknak mak yung time tu. dlm sebulan tu boleh kira kuar bp kali. sbb nye naik keta pun penin2. shopping barang dapur pun hubby yg buat. hahaha. 

eh melalut pulak, nak jadi cerita akhir bln 6 ari tu ada company offer keja*padahal company sama je*actually my friend yg recommend kan i, plus gaji pun naik lagi from gaji lama. since tgh pregnant ni kan mmg nk cari duit lebih utk beli barang baby so yakin je la terima offer keja tu plus dorg accept je walaupun tau yg aku tgh pregnant. Alhamdulillah, rezeki baby. so dah 3bln pun keja kat office balik. sian Awisy kena tinggal dgn Atok Opah. yes, my mum said ok bile aku tanye boleh jaga kan Awisy while both of us keja. lega sikit. now, hunting for playschool utk Awisy. tu cerita later ok.

so far, itu je nak story dl. nanti slow2 klu ada kelapangan sambung cita blk. utk melepaskan rindu katanya meh la layan pic2 ktorg ni masa raya n paling latest. 
Kami di pagi Syawal 1435H
Qaid Darwisy di pagi Syawal ^_^

Jom mummy kt g jalan =)
Us, now Awisy dh pandai nk selfie okeh.

26w - perut makin besor ^_*
Love,
Mummy QD

1 comment:

CikNaa said...

wah.. dah 2nd baby yer..alhamdulillah..semoga semua ok2 yer mommy :)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails