Thursday, July 18, 2013

Tema Baju Raya 2013

As salam,

hye semua..rasanya belum terlambat lagi nk ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua. mcm mane puasa kali ni? Alhamdulillah tahun lepas saya dpt berpuasa penuh, tapi tahun ni awal2 lagi dah raya..hohohoho..semoga puasa serta amalan kita di bulan mulia ni diberkati, Amin.

lama tinggal blog, tetiba update trus nk cite pasal raya..apa punye turr..okeh, mari cite pasal ramadhan dulu.. cm biasa la kan, hari2 g pasar ramadhan, masak pun klu sempat je. ade la sekali kot masak. weken plak iftar dekat rumah parents and in law. InsyaAllah, weken ni nak main masak2 kt rumah sendiri. harap2 masa serta kudrat diizinkan untuk memasak*cewah, nk bg alasan lagi la tu..hehe*

macam mane persiapan hari raya korang?sy dh beli kain pasang awal thn lagi tapi baru anta tempah seminggu b4 puasa ari tu..naseb ade yg terima tempahan lagi..fuh!*lap peluh*. Apa warna baju raya korg? kami sepakat nak pakai warna kuning tahun ni. tapi xsure warna kuning ape, yg penting kuning..hihihi..

untuk rumah lak, xbyk pun persiapan sbb mungkin xde open house jugak thn ni. xlarat woo..lagi2 dgn Awisy yg tgh melasak tu. bulan ni genap Awisy sethn 3bulan, perkembangan pulak alhamdulillah dh pandai berjalan. gembira sgt bile tgk die mule melangkah. xpe la adik, biar lambat asal leh berjalan. bercakap pun xpandai lagi, yg die tau mamamama..xpe la, pelan2 ye syg..:)

last but not least, mari tgk gambo family ms raya thn lepas.
Syawal 2012
Salam Ramadhan ^_^

*Alhamdulillah, genap usia tuan blog ni 29tahun bln July ni. halamak, thn depan dh masuk 3series*

3 comments:

Jumria Alimuddin said...

selamat berpuasa juga...
smoga ibadah & puasa kali ni lebih baik dr tahun2 lepas...amim :)

@kutopsecret (Dahlia) said...

sama la kita awl2 lagi dah raya...
genap seminggu la maknanye kena ganti. selamat berpuasa

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails