Monday, November 19, 2012

Botol Susu

As salam,

Rasa belum terlambat nk ucapkan Salam Maal Hijrah pd semua. biar lambat dr xde kan.hihi. cm biasa ari ni isnin. monday blues la gamaknye, ditambah lak penat br blk dr kampung. ari ni gigih ke opis..fuh!

ari ni nk cite pasal botol susu lak. sebenarnye lebih kepada nk tanye pendapat mommies sume. mommies sume pki botol susu ape yer tuk baby comel korg? i skrg pki AVENT PES(honey coated) 4oz tuk my lil QD. mcm yg korg tau, lil QD dh 7 bulan kan.seharusnya dh kena tukar botol susu baru.

Philips Avent - PES Feeding Bottle (125ml/4oz)

Lil QD start pki botol masa lepas abes pantang. tu pun jarang2 gune botol susu sbb QD lg suke direct feed. yes, my lil bambam masih menyusu badan. Alhamdulillah, mmg niat dihati mau menyusu badan sehingga umur QD 2tahun, InsyaAllah jika diizinkan.

Since guna botol Avent tu mmg xde masalah. mmg QD suke minum gune botol tu. tp mummy die kan gatal nk belikan botol susu lain. konon2 nk variety la. xmo QD boring*sebenarnya mak die ni haa yg dh boring..huhu*. so i belikan botol Tommie Tippie 9oz. yg xbestnye, QD ni xminum byk skaligus. die akan minum susu dlm 4oz je sekali minum. bile letak susu 4oz kt dlm botol TT yg 9oz tu rs cm xcun je*haha*. separuh je susunye. lg 1 masalah, QD xsuke sgt puting TT tu.xpuas kot. bile suh pengasuh try kt die, mmg die xmo minum susu sgt. so reject la TT tu. naseb beli 1 botol je. klu x,rugi je.

Tommie Tippie
so sekarang mmg nk beli botol baru, walaupun QD ade 2 botol Avent yg i akan gilir2 guna. tp biasa la kan naluri mak2 ni. nk gak beli botol baru. *alasan sajor*. nk tanye pendapat mommies sume, patut ke beli je botol yg besar cm 9oz tu atau beli je botol 4oz?

nafsu mummy die cm biasa la..klu leh nk beli sume pattern botol susu..haha..so antara yg dlm senarai adalah seperti dibawah..

MAM

Life Factory
botol ni kaca..lifetime leh pki, tp riso klu QD campak2 lak..
 
Pura
ni pun lifetime jugak..tp confirm I akan cari botol yg lain jugak..haha

Dr Brown
kata pun Dr, anti colic jugak.,tp design xbest..hahaha
 
Avent Natural
ni design baru.nampak cute tp puting die mcm akan tidak memuaskan tekak anak bujangku je.

Last week i belikan lil QD Avent Spout Cup. dgn harapan nk ajar QD minum air pki botol tu. tp nan ado. die buat main je adalah..haish la anak bujang ni. geram sungguh tau. ade gak die try minum, tp die kuarkan air tu blk siap buat bubble2 kt mulut.cett. bertuah sungguh anak bujang ni. 
Avent Spout Cup
Mari la kaji selidik setiap botol ni. adoi..hubby lak kate beli aje Avent tu sbb QD dh biasa dgn puting Avent. ok, dh penin nk beli botol susu yg mana satu..help me!!

1 comment:

aTy _faRed~ said...

Betul gak kate asben awak tu..die dah ok ngn botol tu..just tukar puting je la...:-)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails