Monday, April 2, 2012

40 weeks

Salam,

iye..sy maseh di rumah.belum ade ape2 tanda yg kuar utk bersalin lg.ari ni genap 40 minggu usia kandungan sy.sekejap je rs nye dh 40 minggu.rs cm br je dpt tau berita gembira yg sy mengandung bln ramadhan yg lepas.Ape pun, sy & hubby sgt bersyukur dgn rezeki yg Allah swt berikan bt kami sekeluarga.Syukur Alhamdulillah.

kwn2 seangkatan yg EDD sama & lebih kurang sume dh selamat bersalin.tinggal sy je blum lg.jgn ribut2, bak kata org biar lambat asal selamat*sedapkan hati sendiri*ape pun, tahniah bt sahabat2 yg selamat bersalin.semoga sy jugak dipermudahkan utk melahirkan zuriat sy..:)

40 weeks

atas tu pic mlm td..melayan tekak nk mamam mushroom soup.dpt jugak!sebenarnye tekak ni dh xtau nk mkn ape, so kt layan fast food je la hujung2 ni.hari ni plak cm nk mkn Nando's.so, ni ngah tggu hubby blk keja then leh la layan tekak ni.lagi 1, klu bleh hari2 nk layan ice blended..naseb tekak leh telan ice blended murah, janji namanya ice blended.hihi

hari ni duk search kt google petua2 memudahkan proses bersalin, cara2 nk bernafas.mcm2 cara serta petua, tp rezeki masing2 kan.bile bc pengalaman kt blog2 mommy sume, mcm2 rs saket bersalin..sume xsama. rezeki masing2 kan..mcm mane pula la bahagian sy nti?mudah2an sume dipermudahkan.

ok, nti kt sambung lg..itu pun klu sy belum bersalin lg..doakan sy yer sahabat2 sekalian..:)

4 comments:

Hannah Johary said...

All the best! Semoga Allah permudahkan semuanya. Amin.

Nanti jangan lupa share birth story! Tak sabar nak tengok the little one. :)

mamaiffah said...

saya pun bersalin pada 40w...sabar menanti...

aTy _faRed~ said...

saye pon ngah menunggu hari nak bersalin...:) semoge same2 dipermudahkan..amiinnn...:)

@kutopsecret said...

nonor..selamat berjuang...

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails