Tuesday, December 20, 2011

me @ 25weeks

hi semua..

dekat sebln gak xde entry terbaru kt cni.tp uolsnye blog sume i jelajah.sempat jelajah cume xsempat nk tinggal komen2.org kata blog ni la tmpt kt luahkn perasaan, tp xsemua kt leh luahkan..kena jugak jaga adab & sopan..tul x?lagi2 klu dpt kritikan dr rakan2 blog yg lain..nk kecik hati pun bt ape, ade jugak kritikan yg membina.*hape aku lalut ni?*

Alhamdulillah, kandungan sy dh cecah 25minggu..means dh 6bln lebih..lega sgt, serta baby pun sgt la aktiff!!lagi2 klu sy pasang audio ngaji.nk harapkn omak die ngaji ntah bilekn..tp sambil psg tu, sy ikut jugak la ngaji tuk tenangkn jiwa..

25 weeks

Utk checkup 24minggu ari tu, HB sy makin turun..cm biasa la kena ceramah free dr nurse KK, walaupun ape yg die ceramahkn tu mmg betul pun.sy je yg xdgr ape yg die ckp*rasainkn HB turun*berat lak naek mendadak smpi 3kg..sy sendiri pun terkejut tgk no kt penimbang tu..dlm hati kate"eh, betul ke penimbang ni??"hahahaha

2D scan @ 24weeks

2D scan kt atas ni lak bt last week..alhamdulillah baby sehat, n bertmbh sehat cm sy jugak..berat pun 600gm++.doc kt sume okeh..lega sgt2..sebb last month sy rs baby sgt slow bergerak..ade waktu2 je die aktif sgt..bile doc kt sume ok, br lah leh senyum puas..

Barang2 utk keperluan baby lak hampir separuh jugak dh beli.smpi xtau mane nk simpan sbb hubby kt tggu hujung2 br nk beli wardrobe..kena sebey betul2..sebb kt bilik tidur pun dah ade 2 wardrobe besar tuk sy & hubby..xkan nk tmbh lagi kot..jd masih pikir2kan lagi..:D

ape lg mau update?ouh cuti2 ari tu was great, walaupun ktorg byk habeskan masa dlm kereta kerna jem!!janji dpt jln..hahahaha.later br update.so, jumpe lg pasni..ntah bile la ade mase nk update blog ni...adios!! 

4 comments:

ciksuen said...

alhamdulillah, da 25 weeks da ek..xlame lg da nk masuk trimester ketiga..he :)

Mrs.Farhana said...

ciksuen : a'ah..tu la..kejap je rs..dh nk msk 3rd trimester pun..berdebar2 lak rase..hihihi

CikNaa said...

wah p scan kat seri indah jgak ek? sy scan kat seri indah batu cave..sgt puas hati scan kt sane.. =)

Mrs.Farhana said...

CikNaa : a'ah dear..kt pun scan kt seri indah bt caves dgn Dr Hazirah..mmg sgt puas hati..:D

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails