Monday, October 31, 2011

Precious Moment : 1st Trimester

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi, kerna sy dpt merasai nikmat sbg ibu mengandung..ia, mmg lama sudah penantian ini, tp sgt berbaloi menunggu..xsaba rasanye nk melahirkan insan kecil dlm rahimku ini...:D

Nak story mcm byk je..nti ade ms sy cite yer..maaf sebb ambil masa yg lama tuk announce berita gembira ini, tak tau la sebb fobia ke ape..sapa yg bc blog sy ni sblm ni mesti igt kisah ini dan ini. bukan fobia ape, takot pisang berbuah 2 kali..biar la berita gembira ini benar2 sahih br sy mau ceritakn..

I'm 18 weeks pregnant

UPT test sy yg satu2nya sy buat adalah pd 2nd August yakni hari ke 2 kt berpuasa..bgn sahur trus bt test tu pun setelah 5 mggu period xdtg..berdebar2 mase nk tgk tu, siap gigil2 lagi..cm nk kena interview pn ade gak..lepas tgk, sumpah cm xpercaya..siap kejut hubby suh tgk betul ke tak ape yg sy nmpk..2 3 kali hubby pandang sy..die pun cm xcaya, pastu die senyum n ckp Alhamdulillah...trus sy rs lega..

1st UPT test on 2nd August 2011*alamak kabur lak, nmpk kn 2 line tu?*

lepas 2 minggu pas buat UPT test br la sy berani nk bt ultrasound..mmg gigil sgt..ms turn nk jumpe Doc tu jgn ckp la..mcm2 baca nk redakan resah dlm hati ni..mmg riso sgt sbb dh ade history ectopic pregnancy kan..

msk je bilik consultation trus Doc senyum dan bagi salam..pas amek detail psl last period, here we go..masa Doc letak je alat pengesan*hahaha, sy xtau ape nama die* atas perut trus nmpk..then Doc ckp 'haa, tu dia..' tergamam kejap..smpi xtau nk nanges ke hape..nmpk lak hubby senyum tgk ultrasound tu..rasa lapang sgt dada time tu..ohmen!!nk nanges lak time ni..
my 1st ultrasound

klu nk cite dr mule smpi esok pun xhabes..dgn mabuk2 lagi..haa, yg ni sy story later..1 week b4 raya, hubby suh stat checkup kt Klinik Kesihatan..naseb time g bt buku tu xrmi sgt org..cume xdpt jumpe Doc je time tu coz Doc dh cuti raya..
buku pink 

InsyaAllah, bulan April'12 kami akan menimang cahayamata..rs xsabar sgt..hari2 b4 tido mesti pegang perut & cakap sy dh xsaba sgt nk jumpe baby..ni belum smpi waktu tendang2 lagi..xsabanye nk rasai sume fasa kehamilan ni..walaupun penuh cabaran & sy rs sgt bertuah sebb dpt rasai pengalaman morning sickness..bile time nk uweek2 tu mmg ckp xnk dh rs, tp bile pkir ape habuan yg bakal menanti rs seronok lak..

Thanks ye kwn2 blogger lain kerna doakan tuk sy & baby..kami juga xputus doa agar dipermudahkan ketika fasa hamil, kelahiran sampai la ke akhir hayat baby yg sy kandungkn ini..semoga murah rezeki kami sekeluarga..InsyaAllah..

“Kadang² Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..”

8 comments:

emma said...

Tahniah my frenz.. Take care yer...

eKa said...

nak jugak nak jugak nak jugak

AmyMizzunderstood said...

congrats kali ke brapa tah aku nk wish wakakkaa..tapi sonok tgk berhasil..sbb ko berusaha nono...happy for u!

Mrs.Farhana said...

Emma : mekasih dear..insyaAllah..:D

Mrs.Farhana said...

Eka : sy doakan tuk awak jugak!!!insyaAllah..:D

Mrs.Farhana said...

Amy : tuh la psl..ntah kali keberapa..ya usaha tangga kejayaan..jgn putus asa, tu penting!!doakan aku ye babe!

Hannah Johary said...

Congrats! Take good care, eat healthy good and enjoy life to the fullest!

Happy nya! :D

Mrs.Farhana said...

Hannah : thanks dear..u too..tk care:D

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails