Tuesday, July 20, 2010

Dia bukan Milikku - Part 1

Assalamualaikum w.b.t
Sehat?sy, alhamdulillah...beransur sehat..harap2 korg pun sehat jua...ok, igt lg x sy berhutang cite ttg hadiah harijadi sy...ok, tadaa...rs klu tgk gamba kt bwh nih sume dh bleh teka kan ape die..Alhamdulillah, ini yg kami tunggu2...selama 2thn perkahwinan kami..dan sy amat bersyukur kerna diberi peluang tuk merasai nya...
ujian kehamilan ini di buat 1 July sehari b4 birthday sy..
ada cite sedih disebalik khabar berita ini...xpe, sy citekan dulu khabar2 gumbira..ouh, hadiah dr hubby adalah sepasang kasut Scholl..itu sj permintaanku kerna tuk je yg ada dlm pikiran..saat sy tahu berita kehamilan ini, sy sgt2 seronok...hubby sy apakan lagi..tp apakan daya...
ketika usia kandungan mencecah 6minggu, sy xsabar utk scan baby dlm perut sy ini..sgt2 bahagia..xtahu mahu gambarkan cam ne..tp itu la perasaan sy n hubby ketika itu..
6minggu 4hari..itu la harinya...15 July 2010..itu la saat2 yg ditunggu..tp apa kan daya, kt manusia hanya merancang, Allah penentu segala..ketika doc scan di atas perut sy, tiada apa yg nmpk...rahim sy kosong..betapa luluhnye jiwa dan raga sy...n doc minta hubby kuar tuk die bt vaginal scan..n my doc suspect yg my baby diluar rahim which is at fallopio tube..
no word can describe..sgt2 sedih..nanges pun xbergunakan...doc bt kan surat refer tuh hospital asap...no choice!!sy?xtau nak kate ape..ape yg mampu sms kat my sis yg penah alami situasi ini...mule sy cm xnk g hospital..but hubby ckp die lebih pentingkan nyawa sy..mungkin baby nih bukan rezeki kt...Allah Maha Mengetahui..
after solat zohor n mintak petunjuk, sy n hubby ke hospital selayang..senyap tiada kata yg dpt diungkap..hubby xlepas pegang tgn sy..dia la kekuatan sy...pas bg surat kt emergency trus die suh sy naek wheelchair n masuk emergency wad...
bersambung...*sy letih menanges ketika type ini sume...*

11 comments:

AmyMizzunderstood said...

babe,aku pun nangih baca...jgn sedih ya..insyallah ada rezeki pasti ada nnt...ok?

Puan Surayya said...

farhana, dr mane ye sue tau farhana da preggie? dr blog amy kot.. sedih giler. farhana, sabar ye.. indah kan saat dapat tau positive, sue dah try bnyk kali utp.. dah 7 bulan maknanya 7 kali la.. :(. bulan ni dah takmo check da 2 3 hari period delay, nak tunggu je saat tak period2 n ada tanda2..

monstorious wife said...

Harap uols tabah dan sabar. Yang penting jangan putus berusaha dan berdoa.

idayusof said...

anaaaa,
yus baru tau :(


*hugs kuat2*

cikpuding said...

ana...igt jerrr ayat2 ini tuk tenteramkn jiwa anda...

"...Allah nk hadiahkan kita pelangi yg indah...."

faRhaNa said...

Amy : thanks babe!!luv u..:)

Puan Surayya : thanks u!Which Amy??haha..sy ade 2 Amy..:)yup sgt2 indah bile tau +ve..tp tuh sume ketentuanNya..kami redha..mungkin ade sinar cahaya kendian hari..:)

faRhaNa said...

ilot : thanks uols..yup, jgn putus asa..uols la idola iols..ouch!

yus : it's okeh yus..neway thanks..
*hugs kuat2 jugak*

Cikpuding : yup..ana igt tuh..akak jugak penguat semangat ana...:)
Pasti..
"...Allah nk hadiahkan kita pelangi yg indah...."

Ogy said...

alahaiii...mama br baca entry ni..turut merasakan kesedihanmu...huhu sabar ya...belum rezeki kita...farhana muda lg..leh cuba lg..InsyaAllah....

faRhaNa said...

Ogy : its ok mama...muda yer?yes!tuh yg kt mahu..sentiasa muda..ekekekeke...

Hannah Johary said...

So sad.. :'( Menangis baca entry ni. Takpe semua yang terjadi ada hikmahnya. InsyaAllah nanti ada rezeki yang lebih baik lagi.

Doa saya untuk awak. Salam perkenalan! :)

faRhaNa said...

hannah : salam kenal jugak~
thanks awak...i'll..insyaAllah, ada hikmah di sebalik yg terjadi..sy redha..

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails