Wednesday, May 4, 2011

Labor Day Hols~

Hye ols,

Selamat Hari Pekerja uols..mane kamu pergi cuti 3hari lepas?kami bercuti ke Cameron Highlands..klu cerita psl strawberry, yes!mmg sonok..tp klu cite pasal suasana kt atas nun mmg xbest..

Kami bertolak tghari Sabtu lepas setelkan keja kt KL..then trus gerak ke sane..kereta sgt la byk kt highway, xleh nk laju ditambah lak dgn hujan sepanjang2 jln...huhuhu..dr KL pkl 2.30 smpi hotel kul 6.45..jauh tul...hahaha..sgt penat dlm keta..di tmbh2 lagi dgn cuaca sejuk lepas hujan..

Mlm tu tiada aktiviti yg dpt dibuat sebb keadaan xterkawal kt Brinchang sebb ade pasar mlm..Hanya berjalan2 cuci mata kt pasar mlm smbil mkn cendawan goreng n beli belah souvenir tuk kwn2..abe meronda kat pasar mlm, trus kami cari kedai tuk mkn..mkn kt gerai2 tepi2 tu jer..abes mkn blk hotel n tidoo...zzzz
Pagi ahad mandi2 trus check out..b4 gerak kami p pasar pagi plak..beli kaktus, bunga, strawberry...nyum2x! otw turun tu singgah tmn sedia tuk beli eskrem strawberry...i loike~

ni la eskrem yg nyummy tu~
 
terliur x...hihihi
  
Strawberries
 Madu
 Keychain & Fridge Magnet

Sebelum trus turun ke tapah, ktorg singgah lak beli teh kt Cameron Bharat ni..rmi giler org...konon2 igt nk minum2 la kt situ..tp ramai benorr...trus balik je la..:-)

Teh Cameron

ouh, maaf tiada gamba tuan tanah kedaung..bz membeli belah serta tgk gelagat org rmi, smpi lupe nk posing2..ade la 2 3 keping tuk tatapan sendiri..hihihi..seyes kate, sape2 nk g sane jgn la pergi time cuti..mmg korang susah nk bergerak..almaklum la jln hanya 1 tu jer..pusing sane, pusing sini kt situ jugak...
objektif utama adalah la mahu rilexkan minda serta hanimun dan spend time bersama yg tersayang,tercapai la jugak..walaupun penat..^_^

2 comments:

yatt said...

wah terliur tgk ice cream strawberry tu puasa2 ni

faRhaNa said...

hihihi..tu mmg faberet klu g cameron..:-)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails