Monday, November 8, 2010

i need a vacation

hye,
huhuhu..tetiba rs nk update.lamakn xberupdate.fuh!fuh!habuk penuh.tetiba rs nk p bercuti sama hubby.tp bile & kat mane?am i stress?yes, i am!sgt2 stress dgn hidup sendiri*bleh ker?*tp bkn stress sebb family or hubby tp dgn kerja sy..
sume org seronokkn p keja, keja rajin2 dpt gaji..ye, sy pun suke..tp itu dulu..skrg kenape?sy mula bosan tp bukan dgn kerja sy*walaupun ngadap benda yg sama 3thn lamaya*tp dgn environment di opisku..
dulu sy suka pergi kerja sebab kerja sy seronok..tp tidak skrg..sebb ape?sebb dulu bos sy baek, tp die dh retired..no more sporting boss!now, bos sy *%^@#$%^**^..dulu my sec manager sgt2 sporting...rindu en a****r..now, my new sec manager pun *$#$%&^%#$..sy nk pergi keja pun cm xde rs happy nk bt keja..buat kerja sebb xmo bos sy bsg..
smpi 1 tahap sy rs cm nk benti kerja..yup, sy nk berhenti..but hubby sy ckp tggu dpt kerja br then benti..OMG!!makin stress la sy..*cm ne nk mengandung klu stress je memanjang?*rs cm nak nanges pun ade*dh nanges pun*..now, ngah mencari alternatif tuk bt bisnes di rumah*ape la yg sy nk jual tuk tampung pendapatan sendiri?**nanges lagi*
thats y sy rs nk p bercuti..ouh, td mmbr sy call ajak ke mabul may next yr..rs cm nk folo jer but tuh lama lagi..i need now!!plan cuti raya haji nih mau p bercuti..tp tgk la keadaan..*ade lg ke cuti aku?*hahahhaha
jom layan pic nih...tenangkan...:-)
timakasih to en google
p/s : Selamat Hari Raya Aidiladha ye korg...wish awal2 takot terlupe nk wish..hehehe..:-)

12 comments:

E K A said...

ala napa ni cedih2...namo namo...nanti baby takmo jadi...g la vacation ye utk release tension...sian dia

Amy-Wan said...

jom jalan! hahaha..i pun tgh sebuk nk bjalan ni..next year pn i plan nak g mabul..weehuuu! =p

faRhaNa said...

eka, thanks dear...sedih sebb rs cm dah xsyok nk keja..tp klu xkeja mane nk cr duit woo...huhuhu

faRhaNa said...

amy, jom u...i mmg plan nk jln thn depan..tp xsure bile bulan nyer..mmbr i g mabul 1st may...

NURUL said...

saya pun lama tak bercuti ni. kalau pi pulau best jugak ni

Zezebel said...

Salam kenal.
Nak pergi Sabah ke?
Kena beli tiket awal-awal tu. nanti harga tiket flight jadi macam harga emas pulak, melambung tinggi.

faRhaNa said...

nurul : a'ah kan awak..dpt p pulau nih duk tepi laut...syok tuh...:-)

faRhaNa said...

Zezebel : Salam kenal...last yera dah g sabah...igt thn nih nk repeat lagi..tp tgk la keadaan cam ner..:-)

iedayah said...

alololo..dear...kite sme..environment keja yg sgt..tettt..disensortkan ckin

faRhaNa said...

iedayah : tuh la kan..klu xkeja nk makan ape lak kan..:-)

Cik Kentang said...

1st time visit cni. Terpanggil nak komen sebab sangat memahami part nak berenti kerja tu. I pun tension sebab benda yang sama. Huhu..sedey...

faRhaNa said...

hye cik kentang...mekasih yer jln2 kat cni..blog nih mmg tuk sy luahkan ape yg ade dlm pala sy..hehehe...

awak pun sama ker?tuh la kan..kdg2 kt seronok ngan keja kt..tp tiba masa nyer mmg rs ari nih gak nk benti keja..huhuhu..

p/s:ape awak nyer blog?leh kt share2 info...

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails