Tuesday, September 8, 2009

12 hari lagi mau Raya!!

salam ols,
pose kah??aku?alhamdulillah pose..lagi 12hari mau Raya kan..tp aku lum rs meriah nk raya..adoi..dh lar batuk2 lg nih..sgt tensi woo..rs cm nk g fodcourt jer beli air soya sejuk...agagagaga..naseb kuat iman lg..lg pun tggl bp jam je lagi mau bbuka..sudah cuti aku melambak..berchenta mau ganti..nih nk tambah lg??idak lar teman.....
cam ne preparation uols?dh siap bj raya?rumah dh cat?duit2 raya tuk anak2 buah?bagus2 klu sume nyer dah ready...aku?sume lum lagi..tuh yg xsemangat tuh..agagagga..bj raya lum amek kat tailor, rumah nk cat?nan ado..rumah kan sewa..xkose aku nk cat..hahahaha...duit2 raya sudah order kat mmbr..tggl g amek jer..ouh, budget thn nih agak berkurangan..jd sape2 yg dah skolah menengah xdpt lar yo..kejam kah??klu nk sgt aku bg singgit jer..langsir pun lum siap..adoihai..sume duit tuh..nk blk kg pun pki duit wooo...mintak2 lar dpt gaji b4 raya...;)
igt lg x aku cite psl anak2 kucen Busyuk...ye, yg 2ekor nakal tuh..ok..aku sgt rindu okeh..sgt2...windu ngan telatah dorg..Busyuk?jgn ckp lar...windu giler..kemain bising lg die skrg..tido pun dlm bilik ktorg skrg...ari2 duk cr anak2 die kat bwh sofa..kat dlm bilik air..cian die..last2 bile dh penat die g mkn then msk bilik ktorg trus tido..jgn meroyan sudah!!kucen pun ade meroyan ker????aku ade amek pic mereka, saat2 terakhir bersama mereka..;)nti aku uplaod..maseh lg dlm D90 Mr S..mls tul mau transfer...hahaha
neway, semoga uols menyambut syawal kali ini dgn meriah skali..berpada2 membuat persiapan(ini khas tuk aku..hehehe)..berbuka pun kena berpada2, jgn pas buka trus terbongkang dpn tb...kang maghrib kemana laks..
sblm terlupe, to pn Amy, tahniah bt uols n wan kerna telah menyambut 100hari perkahwinan..sory sebb xdpt join u nk surprisekn wan waktu itew..if u roger awal insyaAllah i join..xdpt mkn u punye moist cake..leh x bt kan tuk i??hehehehehe...to pn Jiha juga xlupe, tahniah utk 1bulan anda...semoga uols sume bahagia leh..lebiu..;)
notakaki : aku jugak telah menyambut anniversary...tiap2 bulan lar kan nk sambut..hahahaha..7hb Sept, sudah sethn 6bulan aku menjadi isteri cute Mr S...Yang, hepi anibesari..;)aku tidak rajin mau baking2..he he he..tp aku cume memasak tuk berbuka pose saje...

2 comments:

Amy-Wan said...

i mood raya memang x 'mari' lagi...xtau bile baru nak ade mood..hehehe..anyway..anniversary boleh disambut sesuka hati bile2 mase...hahaha...xyah hadiah pun xpe...cukup dengan ingatan bahawa kite masih lagi kukuh bertahan..kan? hahahaha... *tah merepek ape*

i tgh tunggu azan subuh ni...ngantok..

faRhaNa said...

yeay betul!!!u nti bt kek kolet lg tau...i nk mkn...;)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails