Friday, October 4, 2013

I'm Back (back la sangat..hehe)

Assalamualaikum,

fuhh fuhhh*tiup kuat2* berhabuk sudah blog sy ni. adoimak. bukan malas, tapi tak berapa rajin kot nk menaip. idea mmg berlambak2 dlm otak ni. ok2, maap yer..ade lagi ke org nak baca blog sy ni?hahaha.. tapi sy tetap membaca blog korg sume!

Nak bercerita pasal Syawal, dh abes pun Syawal nya. tapi nanti2 la story*ni tak bape nk janji..hehe*mari la story mori pasal anakanda tercinta, Awisy. eh, dah masuk October kan?? 12hb ni genap la usia Awisy 1 tahun 6 bulan atau 18 bulan. kejap sgt masa berlalu! mummy rindu awak time baby la..kecik blk nak??

Sejak menjak dah pandai berjalan ni kemain panjang la langkah dia. klu boleh nak berlari panjangkn langkah dia. klu g shopping brg dapo jgn harap la nk duduk dlm troli tu. kdg sampai jenggil2 mata kat dia suh duk dlm troli. tapi nan hado nk dengar ckp omak dia ni haa..tapi seronok sgt tgk Awisy dh pandai jalan, pandai nk lari dr kita bila kena kejar. *dalam hati meratap pilu hati mummy ko ni dek!* sekejap sgt anak dh besar. esok2 dh pandai nak mintak duit beli eskrem plak. fuhh!

3 minggu lepas daddy Awisy nak potong rambut, so saja la bwk dak Awisy ni masuk kedai tu sesama. kitorg pun ckp la kt dia, ' Adik potong rambut nak?rambut dh panjang sgt. Dah masuk mata, telinga dah..'dia buat muka blur2. ktorg pun trus dudukkan dia kt kerusi tu. mula2 cam nak nanges!haha..trus pasangkan Pocoyo kat Tab dia..trus okeh! Apa lagi, ktorg ckp kt abang tu suh trim cepat. tapi dah hujung2 tu die dah start tak selesa kot, maybe terase ade rambut kt pipi..dia gonyoh la pki tangan, haa amek ko penuh rambut kat muka. so ade sikit la rambut kat atas tu xdpt nak trim..xpe la, yg penting kat tepi tu setel! mission complete!
muka redha jerr!
Awisy ni mmg kuat makan, tapi bab makan nasi klu tak gigih mmg xmkn la die. manja sgt dak kecik ni. klu mkn nasi kita kena kunyahkan sikit tuk dia baru nk makan. klu tak dia kemam je dlm mulut, lepas tu luah!haih la anak. klu bagi chipsmore ke, roti krim ke mmg laju. =)
Breakfast - banana
Ni masa lepak kat rumah bff, Awin. last minit plan. tapi mmg superb seronok..tghari tu plan nk dinner sesama at last jadi jugak jumpe!padahal plan yg rancang berhari2 sume tak jadi.
Me, Azza & Awin
Alhamdulillah, Awisy pandai berkawan & pandai gak bergado!adehh!! bab2 berebut mainan ke dgn kwn mmg terer..kdg main tolak je. tp mmg suke tgk die 'bergurau senda' dgn kwn. maybe sbb dia duduk dgn ramai budak kat rumah pengasuh. ouh, ada cite psl pengasuh..nanti la kt story.
Kat rumah Ibu Awin. Awisy dgn Kakak Marissa & Adik Aisyah
Ni pulak masa main kat Yukids One Utama. boleh tak masa masuk dlm ni dia nanges2 tak nak turun dr dokong.hai la bdk tecik ni.ada la 5 mnt kendong die ckp itu ball, itu ballon..baru die ok nak main. haish la. geram sungguh. tapi dia mmg sikit penakut la dgn mainan bergerak2. klu mainan yg masuk syiling pastu gerak2 tu jgn harap la die nak main..menjerit2 nak trn. tapi bagus jugak, jimat duit mummy daddy!haha
mummy, banyaknya ballllll...Awisy sukaa!!!
haa, klu dh cite pasal anak mmg smpi esok pun tak sudah kan. Apa pun mummy daddy doakan Awisy sentiasa dilimpahi rahmat serta lindungan dr Allah. semoga di berikan kesihatan yg baik. Amin. ok, sambung lain nanti. bye!

XOXO,
Mummy QD

2 comments:

@kutopsecret (Dahlia) said...

lama dah menghilang yeah dari dunia blogger ni...mana gi?? buat come back...

♥ ROS ♥ said...

Lamanyer mama ayish menghilang.. Update byk2 tau..hehhehe

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails