Thursday, June 6, 2013

McDonald's Birthday Party Theme

As salam semua,

sementara masih ingat ni *walaupun dh hampir 2bln* nak share kt korg sume pasal QD's 1st Birthday Party. mana tau ada yg tengah survey2 nk buat birthday party utk anakanda tercinta.

Untuk majlis hari jadi kt McDonalds ni lain sikit kekdahnya. janji kita beli set party packs & Happy Meals min 10set dah dikira kita boleh buat party @ Party Room kat McDonalds tu sendiri. Waktu majlis adalah 2jam. waktu2 nya ikut pada branch kot, tu xbape pasti. so boleh tanye McDolands berdekatan yg ada sediakan khidmat party room macam ni.

tahun 2013 ada 2 Theme yg McDonalds sediakan iaitu team Ronalds dan Barbie *naseb anak sy lelaki, klu x mmg dh beli party packs Barbie..haha*  Birthday boy plak dpt special gift iaitu big case*besar ckit dr pensil case..hihi* xtau nk discribe camno. mummy la amek buat letak brg makeup. ahaks!

Ronalds and Barbie Theme
Ada 2 Package je, tapi macam sy ckp td as long as kita beli 10 set party packs and 10 Happy Meals kita dh dikira amek pakej A. Pakej B pulak rasanya sesuai utk yg nk buat kecil2an antara family yg lingkungan 15-20 org. so, kami amek 2 set pakej A sbb kanak-kanak yg hadir lebih 10org..yg lebih tu kami bg pd anak kwn2 yg xdpt hadir.

Package *tak nmpk lak harga Package B tu..sowy*
Party packs plak McDonalds bg ikut theme yg kita pilih. tapi untuk Barbie theme beza RM1 dr Ronalds Theme. Setiap Party Packs ada pencil case, pensil 2pcs and small notepad*klu xsalah la..lupa daa*sama dgn Barbie theme jugak, cume ofcoz la sume kaler pink.

Party Packs
Once dah confirm yg kita amek mana2 package, Party Planner akan bg kita invitaion card ni. minta la berapa pun dorg akan bagi. so, kami byr deposit utk 10 Party packs RM7.90 x 10set = RM79.00(no tax & surcharge)
Invitation Card
Party Packs
Untuk mak pak budak boleh la korg order je set2 yg ada kt McDonalds tu. no problem nk pilih apa pun. jangan minta satay ayam sudah*haha* so makanan yg korg order tu termasuk Happy meals akan di kenakan tax serta surcharge ye. harap maklum.

ok korg, tu je nk share hari ni. sebenarnya nk mencabar diri buat kesemua entry berkenaan Birthday Party ni dlm seminggu. klu tangguh lagi kompom xkan buat punye. hehehe

3 comments:

m@m@yAyA said...

owh ok tankz psl nie..
ingat nak buat taon dpn kt mcd la plak,insyallah lau ada rzki lebeh~

Nti lehla jemput QD ensem skli..

~ NANA ~ said...

Nice! Hari tu ada gak plan nk buat birthday ayish kt mcd or a&w tapi tak jadi sbb rasa x cukup 2jam tu..hihi

Cciah Iskandar said...

Mknan luar blh bwk masum x hehhe

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails