Sunday, November 14, 2010

Cabaran pertama bermula

okeh, mari sy mulakan cabaran tuk Hari pertama...sory lmbt mulakan cabaran ini..masa ketiadaan tuk lakukan.*byk ajer alasan kamu kan?*..:-)

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.

 Pic ini di ambil di dlm lift pas waktu kerja~Khamis 11/11/10
  1. Saya satu-satunya anak perempuan dlm keluarga dr 6 org beradek. sy ada 2 abang & 3 adek. selalu kena buli, walaupun sy dh kawen..haha..manja?tidak yer..layanan sama dr mak & abah..:-)
  2. Saya agak ganas ckit, tp xde la ganas mane..cume cara saya tidak la seperti perempuan melayu terakhir..mungkin sebb adek-beradek sume laki kn.klu sy jerit, leh dgr la umah yg selang 2 3 dr rumah sy..cume dgn hubby sy ckp pelan2, kang derhaka lak..huhu
  3. Saya susah bangun pagi..betul xtipu..sy leh bgn tuk subuh tp leh tido blk..n susah nk bgn tuk g keja..huhu..selalu lmbt msk opis & perlu blk lmbt tuk ganti waktu yg dtg lmbt tuh..huhu..
  4. Saya suka rumah bersih & cantek tp sy mls nk kemas rumah..how kan?igt brg2 tuh leh berjln sendiri ker?haha. n bile mood rajin tuh dtg, sanggup tido lmbt tuk siapkan kerja2 mengemas rumah.
  5. Sangat2 suke bc blog kalian sume..then terpkir, mane la dorg dpt idea mau menulis?bile sy xupdate blog rs berkobar2 je nk update, tp bile dh log in tetiba lost..bleh?
  6. 8tahun sudah ade lesen memandu.xpe la pro sgt memandu.tp 3kali gak la test tuk dptkn sekeping lesen memandu tuh.sume gara2 bukit*tetiba nk salahkan bukit tuh bleh?*sy rasa bukit kat tempat test tu die tambah tar lg kot..hahahaha
  7. xcident sekali.klu leh biar ia jd sekali seumur hidup. xcident berlaku 2hari lps terima lesen memandu.ko ade gigih serta berani nk drive pas dpt lesen?akak kental okeh.haha.tp trus langgar teksi tuh smpi rabak pintu keta teksi tuh.gigil jugak la time tuh.naseb abang sy ms tuh kerja di tmpt berhampiran.jd calling2 je die, keta die plak tuh yg sy jdkan model tuk melanggar.die senyum je tgk keta die..haha
  8. pernah suatu ketika addicted giler ngan "Farm Town" ngan "Cafe World".sanggup xtido sebb nk jaga tanaman ngan dapur ku..tuh yg smpi dapur rumah pun xberasap sebb sebuk nk jaga dapur online..huhu
  9. sy xde kwn baek.betul.sy xtipu..tp sy rmi kawan, dan kawan sy sume baek..haha..
  10. 9thn bercinta sakan dgn bf sy.now, dh jd hubby pun. genap 9thn bercinta, sy diijabkabul dgn hubby..alhamdulillah..I'm Yours Mr Indra Shahril.lebiu so much~
  11. Masa study dulu, ade 1 time tul2 down giler..mase tuh Sem 5 dan br blk dr praktikal..akibatnya, sem itu sy mendapat result yg plg teruk pernah sy rekodkan..rs menyesal gak sebb biarkan rs lemah itu menguasai diri..
  12. Masa Sem 5 gak sy dimasukkn ke hospital sebb alami saket perut yg amat sgt..klu ikut saket tuh mcm apendiks tp pas msk drip surut lak saket tuh.klu x mau mlm tuh jugak kena operate.time tu jugak rs diri ini sgt2 dihargai serta dicintai oleh hubby*time tuh bf lg*sbb sanggup dtg dr KL bersama mak&abah sy.hubby pun cm xpercaya time tuh die leh sama2 folo family sy yg nk dtg lawat sy kt spital.*love u sayang*
  13. ikutkan tarikh 10/10/10 adalah tarikh perkahwinan sy yg telah sy tetapkn & rancang dgn hubby, tp jodoh kuat benor kan..7/3/08 dh kawen..*arahan dr org tua sy..hahaha..*
  14. 2/7/10 adalah ulang thn sy yg ke 26. tarikh itu jugak sy dpt berita gumbira yg sy telah mengandung..lama tggu & this is my 1st pregnancy..sgt teruja serta bersyukur..tp bukan jua rezeki kami, 15/7/10 dpt tau yg kandungan sy berada di luar rahim.hanya Allah sj yg tahu ape perasaan serta rasa di hati..*sedih sgt sebb xdpt nk berikn lg zuriat buat hubby*pasni kena usaha lg..chaiyok2!
  15. Saya seorang wanita yg biasa2, tiada keistimewaan*haha*but sy sgt2 bersyukur dgn apa yg sy ada skrg..Alhamdulillah kerna di berikan peluang hidup di Bumi Allah ini.merasai suka duka menjadi seorang hamba Allah, seorang perempuan, seorang anak kepada mak & abah, seorang isteri bt hubby terchenta..klu di izinkanNya, sgt2 ingin merasai menjadi seorang IBU..mudah2an rezeki sy murah selepas ini..Amin 
Amek ko, sy dh mule merepek...tuh la jgn bg mula..hehehe..br hari pertama kan..ntah2 tuk hari ke 2 mau amek seminggu br laksanakan..larik..

2 comments:

Hannah Johary said...

Bestnya. Dalam 1 entry dapat tahu banyak benda tentang awak.

InsyaAllah awak akan jadi seorang ibu juga, when the time comes. Doa saya untuk awak.

:D

faRhaNa said...

hannah : thanks awak..sy pun dpt tau ttg awak kt n3 cabaran ini..

Amin, thanks!sy juga doakan supaya awak jd ibu yg baek tuk little 1, Myiesha yg cute tuh..

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails