Thursday, November 25, 2010

30 Day Quest - #7

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.

ini la chenta hati saya..ehem2

ini adalah suami terchenta sy. Mohd Indra Shahril B Shamsudin. erm, kenal die lama dah, thn 1997 then couple chintan2 thn 1999..lama gak berchinta, suka, duka, gado, nanges, marah..suma la ada..tp biasa la kan, bercinta pun nama..harus la sume indah2 belaka..

masa bercinta dulu xde la besar sgt kesannya dlm diri, tp terasa sgt2 jauh bila sy nk SPM ms tuh thn 2001..hubby sy dpt smbg study ke UiTM Seri Manjung(now dh pindah kt Seri Iskandar)..dh la time dia dpt panggilan blajar tuh sy nk SPM okeh..nanges leleh2 gitu..adoihai..igt lg time tuh, rs cm nk ikut je die p blajar kt sinun tuh..hahaha..sekejap je die kt Seri Manjung, then dpt tukar ke UiTM Lendu, Melaka..rasa cm dekat jer, padahal sama je jauh..nk dijadikan hebat lg cerita, bile sy dpt panggilan blajar ke Politeknik Ungku Omar, Ipoh..terus jauh betul..amek ko!

tp sy leh terima n blajar berdikari..alhamdulillah..3thn di Ipoh adalah pengalaman indah jua bt sy coz dh hidup sendiri, cr makan sendiri..klu mls nk masak @ cari mkn mmg xmkn la jawabnya..time tuh la nk uji skill main masak2, test power dulu b4 bg bakal suami makan kan..hahaha

Sekarang sudah jadi Suami saya..mmg sgt2 la terkesan dihati jiwa dan raga*chewah*dulu ms anak dara nk bgn lmbt xde hal punye, smpi mak dh nek lenguh kejut smpi nk roboh pintu bilik..haha..skrg pun bgn lmbt juga, tp awal ckit jer dr dulu..haha..sebb kena basuh bj, sidai bj, siapkan breakfast*bukan lunch ke Pn Farhana oi*rasa2 klu ade anak pasni, mmg besar lagi la kot impactnye..hahaha

ape pun sy nk cakap, sy sayang suami sy..Yang, terima kasih kerna terima sayang seadanya, terima kasih jua berikan kasih syg serta perhatian pada sayang..sayang bersyukur kerna dikurniakan suami yg baek..terima kasih jua kerna membimbing sayang..love you so much..muahks..=D

6 comments:

Hannah Johary said...

So sweet. Hidup selepas berkahwin adalah sangat indah, kan? ;)

Dahlia said...

dah lama dah rupanye ko bercinta..

iedayah said...

suweetnye kamu berdua..=)

faRhaNa said...

hannah : yup. i rs u pun tau cm ne bahagia nyer kehidupan lepas berkahwin..:D

faRhaNa said...

dahlia : tau xpe..hahaha..naseb la makin chenta walau hari2 tgk pun...:D

faRhaNa said...

iedayah : mekasih awak..:)

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails