Sunday, January 24, 2010

S.E.M.A.L.A.M

klu sesape ade add sy di FB, pg2 smlm ade org yg membuat sy saket hati..kenape?sebb suke2 jer cancelkan ape yg dijanji..okeh, klu die nk cancel tuh sy xde la kisah sgt, tp di cancelkan dgn cara yg sgt sy saket hati..bleh anta msg kul 2.45am??*wei, ko igt aku xtido kerr?*lg sy saket hati, bile call die xde lak nk angkat..*nape ko nk cancelkan last mnt??aku tau ko keja, tp bgtau lar awal2..xleh ker?*maaf, marah di awal entry..
sudah, lupekan..sy nyampah!!smlm sy mule kan hari dgn marah2..tp nk bt cm ner, naseb Mr S sy cool, even sy tau die pun marah..saba Yang, nti die ade depan muke kt pukul2 die laju2..ha ha ha..sy sgt xsaba nk tgk muke org yg buat sy saket hati itew!!
even sy stat hari dgn marah2, tp sy tetap mau hiburkan hati..pg, sy ade appoitment ngan doktor*ouh, blum lg bersedia tuk bercerita dgn yg ini*tp sy blum pregnant!harap maklum..pas jumpe doktor, kami ke Low Yat..Jumaat lalu, birthday adek 2nd last yg ke 21 kot..hahaha..*ops, lupe*jd sy ke Low Yat tuk beli hadiah die..sgt sesak*sy xsuke*tp nk bt cm ner, ctu jer murah..sebenarnye, sy membeli hadiah wakil dr mak sy, sebb mak sy tidak mahu bersesak2..mak sy hadiahkan laptop.jd sy n Mr S diskus2 dh alang2 die dpt laptop, kami pun belikan je la bagpack tuk laptop tuh..senangkan!!sebenarnye mls nk cr hadiah..n die kate okeh!!adek sy bkn pemilih, die terima saja..at last dr kul 1.30 smpi 4.30 br lar kami dpt laptop yg sesuai n dpt harga yg murah..fuh~setel..
otw blk pick up anak2 buah sy di Melati tuk dinner mlm nih..yeay!!abah blanje western..mlm td sy sefamily*apeda bahasa*dinner kat Sg Buloh..erm lupe nama kedai sebb sebuk layan anak buah..sedap gak..i leh bg 3.5/5*..sape yg nk mkn western sambil santai2 leh lar ke situ..mase dinner tuh hujan lebat giler..sy terkandas di situ lama gak..padahal dh janji ngan Amy nk menonton wayang mlm tuh..10.30 br kami gerak pulang.disebabkan hujan lebat,Sg buloh di landa banjir..Mr S sgt riso klu enjin kereta mati ditgh2 banjir itu, kami hanya tawakal...ekekekeke..alhamdulillah, lepas tp sgt la jem!!!
lepas anta anak2 buah ke rumah makabah, sy trus rush ke Cineleisure..show kul 1145pm tp kul 1130pm sy maseh di rumah mak..naseb dekat..sempat jugak kami smpi..okeh, mlm td kami menonton Avatar 3D*maaf sy sgt ketinggalan sebb br menonton cite ini*cite okeh, cume sy sgt kureng sgt menonton cite yg genre nye begitu..sy suke yg lite2 jer..tp kerna mahu melihat kesan 3D sy menonton jugak!!sy bg 4/5*abes menonton dlm kul 3 trus kami ke hartamas tuk menge'teh'..kul 5.30am br kami smpi dierumah..sian manja2 sy lapa...;-)
Rabu lalu, sy menonton Adnan Sempit..yeay! sy bg 4.5/5*okeh lar..sepanjang cite sy tersengih..xkering gusi lar..cite pun lite2 jer..xmembawa isu yg besar..mahu nonton lg!!!Amy, jommm...
p/s : lepas nih pasti sy bz lagi byk..ha ha ha..sebab kami mau pindah..lebih dekat ckit ngan family..ouh, WangsaMaju kami akn menrinduimu..hahaha..macam jauh jer..;-)

3 comments:

Amy-Wan said...

eleh..macam pindah jauh dr wangsa maju..tah2 lepas ni lepak mali's aje..hahaha..

*cume kesian pungut* sob sob..

AmyMizzunderstood said...

hureyy kembali menjadi jiran!!wakakaka...adnan sempit mmg the best!

faRhaNa said...

Amy-Wan : hahahaha...tau xpe..hidup mali's...ekekekek.tuh lar cian pungut i..tp lama dh die xblk, nti die blk tgk i dh pindah..ciannn...

Amy : yeay!!tp bkn ko nk duk bangi ker?ampehh..ya, adnan sempit the best!!

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails