Tuesday, August 18, 2009

Ramadhan dtg lg....

Salam,
ouh, sgt rindu dgn Ramadhan..tggl 3hari je lagi umat Islam akan berpuasa...ouh, leh kurangkan mkn...bagus tuh utk kesihatan...xde lar melantak jer keja kan..he he he..harus gaks igt kat org2 yg susah...sebb tuh lar bile kt berpuasa, kt dpt rs org susah rs walaupun dpt rs semua penderitaan org2 susah...kt harus bersyukur..yup!!Bersyukur..
thn nih, insyaAllah thn ke2 aku ngan Mr S akan berpuasa bersama..igt lg thn lepas, siap bergado2 suh bgn dulu masak air..still remember!!love that memory...sahur makan nasi goreng, aku lar yg kelamkabut masak nasi goreng utk Mr S terchenta..klu x syg jer nasi yg dah masak..xpun makn roti ngan milo..waa, rindu2...mase nih lar nk tgk semangat bgn sahur...tp last2 hari pose tuh dah xlarat okeh nk bgn sahur...bgn pun bt air tuk Mr S then tido blk...penat...hahaha
ouh, xlupe gak penin2 lalat tgk juadah makanan kat pasar ramadhan..'nak makan pe ri nih erk?'itu je lar yg bermain dlm otak nih ha..kurang pahala pose asyik igt mkn je..hahahaha...xlupe gaks jemputan buke pose dr vendor2 kat opis tuh..fuh, murah rezeki...hotel sane, hotel sini...tp since aku kawen kurang dh join dak2 opis buke pose kat hotel2 terkemuka yg vendor aturkan..malas n kesian kat Mr S yg buke pose sensorg...baek kan bini die nih?ahaks...ouh, tuh belum lagi jemputan Hari Raya...ouh, mmg byk makan time tuh..xde nyer nk kurus murus..makin kembang ado..hahahhaha...
Yang penting, niat kita kan?betul x?janji niat kt baek, insyaAllah akan dipermudahkan..Amin.. neway, dikesempatan ini ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ini dengan penuh kesyukuran...for those yg baru berumahtanggan tuh, jadikan ini pengalaman yg xdpt dilupekan....Selamat Berpuasa Bloggers!!

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya...... (jika masih ada); * Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri; * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

notakaki : ouh, blum beli langsir br tuk raya thn ini...warna ape erk yg sesuai??

4 comments:

AmyMizzunderstood said...

ai..terliur aku tengok gambar tu..dah la tengah ganti posa ni!

faRhaNa said...

itu lar psl..lorr baru mau ganti kaa?babab kang br tau...nti kt buke pose sesama erk...:D

De'Clozet Founder said...

Hi Ana,

Akak baru first time baca blog Ana...and terbaca la your old post...
pasal ana sedih tak pregnant lagi..

Nanti akak share my experience..yup, akak pun pergi Klinik Dr.Hamid Arshat. And Alhamdulillah, dah ada 2 anak dah...nanti kita story kat office yer. Lagi seminggu lebih akak masuk opis...

faRhaNa said...

hi kak fizah...thanks coz baca blog ana...xsaba nk tggu akak blk..byk keja menanti nih..he he he

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails