Monday, August 3, 2009

Penat bangat!!

hi ols,
sihat kah kalian?aku chat sajorr..cume penat bangat coz br blk dr kg halaman mak dan abah terchenta di Bagan Datoh, Perak...mane x penat hanya 2hari saje..sabtu ptg br bertolak dr KL, smpi Kg around 7pm..blum pun hilang penat sampi kat kg, sudah mau pulang...kepulangan kami hanya utk menyambung kerja2 mengecat umah atuk di kg..kali ini utk dlm rumah pulak..ri tuh hanya sempat mengecat luar rumah..maaf sebb terlupe mau amek pic tuk kaler cat br umah atuk..sgt bz mengecat dan masak..ouh, kerna waktu yg singkat xdpt nk siapkan mengecat umah atuk..mungkin kami perlu blk lagi sekali utk settle kan..fuhh...nmpknye bulan pose lar..:D
mlm td tiba di KL around 10pm..ha ha ha...lmbt..mmg pun, sebb grk dr kg kul 7..singgah2 mkn minum...tuh yg lmbt..slalu dlm 2jam sajor perjalanan ke/dr kg..kami jugak sempat ke laut..nonton air laut yg sedg surut..smbl rambut di tiup angin sepoi2 bahasa...sgt tantekk!!ape pun Mr S mmg suka pulang ke kg halaman ku...itu harus!!Mr S ckp kat kg ku die dpt menikmati suasana kg giteww!!mmg lar..nama pun kg...:D
oh terlupe, ri tuh Mr S belikan aku hadiah...mau tau ape?teka2...he he he..Mr S belikan aku sepasang Crocs..sudah lama mau beli tp xtau nk yg mane..jd Mr S order kat kwn die yg duk kat obesea tuh..Thanks Yang!!muahh....:D
lagi 1 mau update, kami dpt kitty...2ekor from Busyuk...:D..nih pic day 1..mmg br lahir trus amek gambo..now, mereka suda berusia 18hari..nti aku amek pic lagi..

3 comments:

AmyMizzunderstood said...

ala tomey2 nya ank nono yang baru... :)hikhik...aku rasa ko mmg memerlukan mereka..kalau tidak ko stress dan ikut perasaan jek...pinjam crocs!!

Amy-Wan said...

eh..bile la nak tengok baby tu lagi..a.deh...mesti nak pandai merayap2 ni...encik wan sik keje jek hujung minggu...xde life betul.. =p

faRhaNa said...

Amy : tul2..nti aku strees!!ha ha ha..tp skrg sudah okeh!!mls sudah mau pkir..bersyukur dgn ape yg ade..:D..amek lar crocs tuh..aku charge 20posen sejam..:D

Amy-Wan : u, baby i tuh dh besar..bulu pun sudah pnjg2 mcm busyuk!!sgt cayang..mcm xmo bg uols jer..ha ha ha...:D

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails