Monday, February 16, 2009

jiwa akak xtenteram!!!!

akak sebenarnyerr agak sakit di kepala sebab memikirkan mslh keluarga....agak susah nk cite, but i'll summarize it....
1stly, mak akak warded 1st week on feb ri tuh...n agak membimbangkan kesihatan die..tp now die dh stat keja...mak akak xleh duk umah even die sakit pun..mak akak kental okeh!!n ape yg membimbangkan akak adelah..mak akak nyer sakit makin bahaya..JANTUNG!!!!2thn lepas die dh 'engeo'*tul ke akak eja nih??* kali nih doktor suggest wat 'by pass' n chances adelah 50-50...akak bimbang sgt..n abah akak mmg xmo wat 'by pass'.....now, still tggu blood result...*akak sedih now*
2ndly, my lil bro....ni lagi bimbang...adek akak tuh br form 3, lagi bimbang sebb die nk PMR thn nih... tp dh pose2 cam org keja..bleh??akak yg keja nih pun nk mkn susah...die pose2 senang hati habes kan harta makabah akak..belikan henfon, die jual henpon tuh..seigt akak die dh ade 5 henfon n sume tuh dh jul..bole??n the latest is, die dh ponteng 17hari dr stat skolah januari ari tuh hingga tarikh paling latest 11Feb09...bape hari yg die skolah???akak tul2 sedih giler...nape adek akak yg leh kate bijak tuh leh jadi cam tuh??ari2 akak doakan supaya terbuka hati die tuk ke sekolah...nih sume ade lar pengaruh kwn2 n persekitaran..uols tau mane2 skolah yg ade didikan yg bagus skali tuk dak2 cam adek akak nih?@ uols tau x skolah pondok yg plg jauh dr KL nih...akak rs nih jer cara yg ade tuk selamatkan adek akak tuh..akak xmo die rosakkn mase depan die..*bertambah sedih akak*
uols ade pendapat???akak n adek beradek yg len dh hilang akal nk buat pe kat die??????akak rs cm akak yg nk duk ward smbl gelak2 layan tb n makan smpi buncit!!!!tensen woo.....doakan kesejahteraan keluarga akak...

4 comments:

jiha said...

sian u
btol la u kene buat seswatu utk adek u tu...bahaya kalau dibiarkan


semoga mak u cepat sehat =)

Amy-Wan said...

u..i doakn mom u cpt sehat okeh...bypass mmg hazab..pakcik i buat bypass thn lps..up till now..die still x bape sehat...n masih lemah..sian tgk...

as for u adek...anta la skolah asrama...spaya die xleh nk ponteng2 n kna folo je schedule yg skolah aturkan..

amy said...

hmm..complicated..dan semestinya budak2 yang baru nk membesar jadik camtu..sebaya ngan adik aku..dan aku hrp adik aku tak la ponteng sekolah...jauhkan..amin..

sit and talk to him..apa masalah dia..kalau dia malas?cari jalan nk settle..at least dia ada spm kalau nk keja kat malaysia nih..okeh..

sorry for ur mum..sbb arwah mama aku pernah hadapi benda yang sama..jantung..doa dan tawakal..usahalah sehabis daya..jaga mak ko elok2..sbb dia sgt perlukan support dari anak2..insyallah.. :)

f A r H a N a said...

jiha : itu lar die...habes dh air liur aku nih ckp....

amy-wan : thanks dear....now adek ngah tunggu surat tukau skolah..hopefully die ok lar...

amy : ur adek pun sama cm i..tp i rs adek i lg truk...maybe dorg nk membesar kan..lgpun kurang pengawasan...

doakan for my mum keh...still waiting any new from mr doc....

Adik Baby ^_^

Adik Baby ^_^
Ya Allah,
peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah,
zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .

Ya Allah,
anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana , alim dan beramal .

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Amin.

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails